23
okt

Vacature adviseur relatiebeheer Vlaams Supercomputer Centrum en industrie

Binnen het VSC is er een vacature voor een adviseur relatiebeheer VSC en industrie. Je zal tewerkgesteld worden bij het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen. Deze vacature blijft open staan tot er geschikte kandidaten gevonden worden.

Lees meer
03
okt

VSC jaarverslag 2016 beschikbaar

In het jaarverslag blikken we terug op de verwezenlijkingen in 2016, met de ingebruikname van een nieuw Tier-1-systeem, een uitbreiding van de Tier-2-infrastructuur en een groeiende samenwerking met de industrie.

Lees meer
26
apr

VSC Gebruikersdag 2017

De VSC gebruikersgroep organiseert een gebruikersdag.

Lees meer
21
okt

BrENIAC: De nieuwe Tier-1 supercomputer in Vlaanderen

De komende vier jaar host de KU Leuven de VSC Tier-1 supercomputer. We stellen deze supercomputer graag aan u voor.

Lees meer
14
jul

Het VSC jaarverslag 2015 is beschikbaar

In het jaarverslag geven we niet alleen een overzicht van de verwezenlijkingen in 2015, maar kijken we ook vooruit naar 2016 en de gewijzigde structuur van het VSC door de overgang van de Herculesstichting naar het FWO-Vlaanderen.

Lees meer
23
nov

NEC zal een LX-Series Supercomputer leveren aan het VSC aan de KU Leuven

NEC Deutschland GmbH werd geselecteerd om een LX-series supercomputer, een state-of-the-art hoog-performant computer systeem, te leveren aan het VSC aan de KU Leuven.

Lees meer
20
nov

VSC partner in SESAME Net

Het nieuw opgerichte project om het Europese netwerk SESAME Net -Supercomputing Expertise voor kleine en middelgrote ondernemingen te creëren is gelanceerd. SESAME Net wil het gebruik van high performance computing-technologie in kleine en middelgrote ondernemingen stimuleren. Het VSC is een van de oprichters van dit EU-netwerk.

Lees meer
17
nov

Nieuwe Tier 1 supercomputer op komst

Vanaf midden 2016 zal KU Leuven de nieuwe Tier 1 supercomputer uitbaten.

Lees meer
23
sep

VSC jaarverslag 2014 beschikbaar

Het VSC jaarverslag 2014 is nu beschikbaar in het Nederlands en Engels.

Lees meer
21
aug

VSC in Flanders Today

Het VSC kreeg aandacht in de "Innovation" sectie van FlandersToday.eu, een krant en website opgestart door Vlaams gewest.

Lees meer
31
okt

België nu lid van PRACE

Op 9 oktober werd de aanvraag voor het lidmaatschap van België in PRACE aanvaard. PRACE is een Europees project rond supercomputing met als doel een ecosysteem te creëren rond de grootste computers in Europa voor O&O.

Lees meer
25
okt

Succesvolle plechtige ingebruikname eerste Vlaamse tier 1-cluster

Op 25 oktober 2012 organiseerde het VSC een symposium aan UGent ter gelegenheid van de plechtige ingebruikname van de eerste tier 1-rekencluster van het VSC.

Lees meer
20
jun

Nieuwe Vlaamse supercomputer scoort hoog in internationale ranking

Het Vlaams Supercomputer Centrum (VSC) is erg trots dat de nieuwe Vlaamse rekencluster opgenomen werd op plaats 118 in de wereldwijde Top500 rangschikking van supercomputers (editie juni 2012). Op dit moment wordt deze rekencluster geïnstalleerd aan de Universiteit Gent. Het VSC kijkt samen met alle Vlaamse onderzoekers reikhalzend uit naar de ingebruikname die voorzien is voor het derde kwartaal van 2012.

Lees meer
31
jan

Vlaams SupercomputerCentrum, UGent en HP bouwen grootste Vlaamse supercomputer

De Universiteit Gent heeft na een beperkte offerteaanvraag met Europese bekendmaking, in opdracht van en in samenspraak met het Vlaams Supercomputer Centrum (VSC), voor HP gekozen om de eerste Vlaamse Supercomputer te bouwen. De cluster van computers wordt het grootste academische rekensysteem in Vlaanderen. Het aangeboden High Performance Computing systeem met een prijskaartje van om en bij de 4,2 miljoen euro, wordt op basis van de Top 500 lijst van november 2011 meteen ook de grootste supercomputer van België.

Lees meer
03
apr

Goedkeuring financiering VSC dossier

De Vlaamse regering heeft in haar vergadering van vrijdag 3 april 2009 de eenmalige financiering van het Vlaams Supercomputer Centrum goedgekeurd.

Lees meer
19
mrt

Persbericht: Lancering VSC

De universitaire associaties stellen Vlaams Supercomputer Centrum voor op maandag 23 maart, in de Promotiezaal van de KU Leuven.

Lees meer
22
jul

Netwerkverbindingen operationeel

De snelle 10Gbit lichtpaden tussen enerzijds Gent en anderzijds Antwerpen, Brussel en Leuven, zijn operationeel.

Lees meer
01
jan

Start VSC

Op 1 januari 2008 is het VSC officieel van start gegaan voor het voorbereidend traject dat loopt tot 31 december 2009.

Lees meer